Į Dzūkijos sostinę atkeliauja nauja maisto kultūra: patiekalai gaminami tik iš šviežių produktų, vietoje kasdien ruošiami visi padažai, desertai, mėsos ar žuvies patiekalai, salotos. Tokią tradiciją mieste kurti pasiryžo naujos kavinės „Food house“ vadovė Ramunė Giedraitienė. Jos kavinė, įsikūrusi buvusios „3,5“ patalpose, šiandien atvėrė duris.
„Atidaryti kavinę Alytuje nusprendžiau po to, kai atlikus gyventojų apklausą, paaiškėjo, kad žmonės nesijaučia laimingi ir patenkinti tuo, kokį maistą gauna mieste. Dažnas teigė neretai apsilankantis Vilniuje, Kaune ar Druskininkuose“, – teigė R. Giedraitienė.
Ji – profesionali virtuvės šefė, daugelį metų išskirtinius patiekalus ruošusi ne tik gimtojo miesto, Lietuvos, bet ir užsienio šalių restoranuose, pasisėmusi patirties iš geriausių savo srities specialistų. Atidaryti savo kavinę buvo jos sena svajonė. Kavinėje „Food house“ Alytuje, Pulko gatvėje, lankytojų laukia išskirtinis maistas.
Pagrindiniu akcentu čia taps salotų baras, klientus vilios gurmaniški šalti ir karšti užkandžiai, čia pat bus gaminami ir įvairūs padažai, pavyzdžiui, majonezas, o dienos pietų meniu ji žada klientams pasiūlyti pasirinkimą ne iš dviejų patiekalų, kaip yra įprasta daugelyje maitinimo įstaigų, bet iš kur kas platesnio asortimento.
„Noriu, kad žmonėms čia patiktų, kad maistas būtų visuomet šviežias, skanus, kad kiekvienas čia jaustųsi gerai. Pasiūlysime klientams daugiau nei įprasta jūros gėrybių, žuvies patiekalų “, – pasakojo R. Giedraitienė, pasirinkusi Europos šalių virtuvę.
Virtuvės šefė akcentavo, kad maistas bus gardinamas tik natūraliais prieskoniais, vietoje įprastinės druskos naudojama jūros druska, virtuvėje nebus jokių pirktinių prieskonių mišinių.
„Food house“ kavinėje bus įrengta ir atskira salė, skirta pobūviams, konferencijoms, įvairių čempionatų metu čia bus galima stebėti futbolo ar krepšinio varžybas, dalyvauti teminiuose vakarėliuose. „Noriu į Alytų atnešti ne tik kokybiško maisto kultūrą, bet ir kituose Europos miestuose įprastą bendravimo kultūrą, kuri stiprintų bendruomenę, skatintų burtis, kalbėtis, leisti laiką drauge“, – sakė Ramunė.
Nauja ervė dar tik baigia kurtis, todėl visą kompleksą paslaugų alytiškiai gaus palaipsniui.
Kavinė įsikūrusi miesto centre, visai greta miesto sodo, todėl klientai, užsukę į „Food house“, visuomet galės nusipirkti aukščiausios kokybės kavos išsinešimui.
„Vakarų Europos šalyse seniai įprastas požiūris, kad restorane ar kavinėje svarbiausia ne prabangus interjeras, o kokybiškas bei šviežias maistas. Tokių principų laikausi ir aš“, – sakė Ramunė.
Kavinės vadovė ir virtuvės šefė, visą gyvenimą besisukanti virtuvėje, nuolat eksperimentuoja, atranda kažką naujo, netikėto ir neįprasto. Pomėgis gaminti R. Giedraitienę skatina dalyvauti įvairiuose maisto ruošos, technologijų, inovacijų seminaruose. Jų skaičių jau turbūt būtų ir sunku besuskaičiuoti, tačiau Ramunė prisipažįsta, kad tobulumui ribų nėra, todėl ir sustoti nesinori.
„Visą gyvenimą dirbau, kūriau patiekalus kitiems. Kai Alytuje atsirado galimybė išsinuomoti patalpas miesto centre, pagalvojau, kad tai – puiki proga parodyti, kitokią maisto kultūrą, sukurti kažką išskirtinio, o svarbiausia – kokybiško – Alytaus gyventojams ir svečiams“, – apie mintį atidaryti savo kavinę Alytuje kalbėjo R. Giedraitienė.
Pasak „Food house“ vadovės, be savo šeimos pagalbos, ji nebūtų pasiryžusi tokiai avantiūrai, nes kavinės patalpų rekonstrukcijai reikalingi ir nemenki finansiniai ištekliai, ir darbo jėga, ir laikas, ir palaikymas.
Buvusios kavinės „3,5“ patalpos rekonstruotos iš pagrindų: virtuvė padidėjo kelis kartus, pakeistos grindys, baldai, perdažytos ir ištapetuotos sienos.
„Food house“ duris atverė jau šiandien.
Ateikite, paragaukite ir įvertinkite!