Prieskonių lentynėlėje garbinga vieta turėtų tekti prieskoniams, kurių saldūs aromatai skleidžiasi širdį sušildančiais prisiminimais. Cinamono bandelės, obuolių pyragas, meduoliai bei kitų naminių kepinių kvapas namus pripildo ypatingos nuotaikos ir kuria namų jaukumo jausmą, audžiantį prisiminimų tinklą. Kaip tik dėl to verta mėgstamus kepinius ir desertus gardinti tik aukščiausios kokybės prieskoniais. Greta „budinčių“ cinamono ir vanilės dueto verta išbandyti ir kitų aromatų, kurie puikiai įsipintų į pamėgtus bei įkvėpimo laukiančius kepinių ir desertų receptus. LIVIN.lt parduotuvėje rasite labai platų aukščiausios kokybės prieskonių asortimentą, paminėsime keletą, kurie tikrai verti dėmesio.
Universalus ir nepakeičiamas Ceilono cinamonas
Cinamonas yra bene populiariausias „saldusis“ prieskonis. Jis akimirksniu suteikia šiltą skonį bandelėms, blynams, obuolių pyragams ir daugeliui kitų vaikyste kvepiančių desertų. Ekologiškuose ūkiuose užaugintas Ceilono cinamonas išsiskiria aromato intensyvumu bei salsvu skoniu. Verta turėti net tik malto Ceilono cinamono, bet ir cinamoninio cukraus bei džiovintų cinamono lazdelių. Cinamoninį cukrų itin patogu berti ant manų košės, blynų ar pyrago paviršiaus – išsyk pasklis malonus aromatas, o tirpstantis cukrus sudarys traškią luobelę. Savo ruožtu Ceilono cinamono lazdelės tobulai tinka arbatai, karštam šokoladui ir kitiems šiltiems gėrimams gardinti, o ruošiant karštą vyną jos yra tiesiog nepakeičiamos.
Prieskonių karalienė Burbono vanilė
Savo populiarumu su cinamonu gali varžytis nebent vanilė. Apmaudu, kad šis karališku aromatu apgaubiantis prieskonis vis dažniau keičiamas sintetiniais „analogais“. Išties, verta atidžiau perskaityti namie turimų vanilinio cukraus atsargų sudėtį ir įsitikinti, ar jame yra bent kokių vanilės pėdsakų. Galite būti užtikrinti – sykį išbandę tikrą burboninę vanilę, šventiniams kepiniams bei desertams rinksitės tik ją. Vėlgi, nuo recepto bei jūsų skonio priklauso, kokią Burbono vanilę naudoti – visą ankštį, maltą, pastą ar vanilės cukrų. O gal verta turėti bent keletą skirtingų variantų? Rafinuotu aromatu bei patogumu naudoti išsiskiria vanilės cukrus, kurio sudėtyje yra tik vanilė ir nerafinuotas cukranendrių cukrus. Malta vanilė pasižymės intensyvesniu aromatu, todėl verčiau jos nepadauginti. Savo ruožtu Burbono vanilės ekstraktu paprasta gardinti ne tik kepinius, bet ir ledus, jogurtus bei gėrimus.
Egzotiški aromatai tinka ne tik šventiniams kepiniams
Gvazdikėliai, kardamonas, muskatas ir imbieras yra neatsiejami nuo meduolių ir kitų kalėdiniam laikotarpiui skirtų kepinių. Kadaise šie prabangūs egzotiški prieskoniai naudoti tik ypatingomis progomis, o šiandien rafinuota aromatų puokšte galite pasilepinti kur kas dažniau. Kardamonas, cinamonas ir imbieras yra ypač darni trijulė, kuri suteiks egzotiškų natų obuolių ar moliūgų pyragui. Kardamono aromatas puikiai įsipina į įvairius obuolių patiekalus. O štai imbieras ir cinamonas praturtins morkų pyrago skonį. Pirmenybę, žinoma, verčiau teikti aukštos kokybės ekologiškuose ūkiuose užaugintiems prieskoniams, kurių rafinuotas aromatas gali tapti „firminiu“ namuose ruoštų desertų akcentu.
Kūrybą įkvepianti ekstraktų įvairovė
Trokštantiems dar daugiau laisvės kurti įsimintino skonio desertus, verta atkreipti dėmesį į įvairių aromatų ekologiškus ekstraktus. Lašelis aviečių, apelsinų, citrinų ar rožių ekstrakto sukurs nepamirštamą skonio bei aromato kompoziciją. Ekstraktus naudokite kepiniams, ledams, jogurtams ir įvairiems desertams, o taip pat ir gėrimams.
Įsigijus Burbono vanilės, Ceilono cinamono bei kitų aukštos kokybės prieskonių atsiras dar daugiau įkvėpimo lavinti konditerinius gabumus, eksperimentuoti ir kurti neprilygstamo skonio desertus.