Senas ledų gamybos tradicijas turinčiame Alytuje vėl sukasi šio pagrindinio vasaros deserto konvejeris – per parą čia pagaminama apie devyniasdešimt tūkstančių ledų porcijų ir beveik visos jos parduodamos Lietuvoje.
„Dirbame be sustojimo ir vos spėjame patenkinti vartotojų poreikius“, – teigė Vilniaus bendrovės „Rivona“ Alytaus pieninės padalinio vadovas Valius Packevičius.
Anot V. Packevičiaus, žmonės pirkdami ledus labiausiai atsižvelgia į kainą ir neretai renkasi pigiausius.
Ledai Alytuje pradėti gaminti praėjusių metų balandį. Įmonė į cecho įrangą investavo daugiau nei pustrečio milijono litų: buvo atnaujinti pastatai, nupirkta gamybos linija, šaldymo įrenginiai.
Per vieną mėnesį ledų ceche pagaminama apie du milijonai vienetų, kurie beveik visi parduodami Lietuvoje. „Kadangi tik pernai pradėjome gaminti ledus, pirmiausia turėjome įgyti patirties, o kitais metais jau planuojame gaminti ledus eksportui.
Vasarą ir žiemą ledų gamybos apimtys labai skiriasi. Žiemą mes visai nedirbame. Ledų gamybą pradedame pavasarį“, – pasakojo V. Packevičius.
Bankrutavusios Alytaus pieninės patalpose gaminami kelių rūšių ledai: vafliniame puodelyje, vafliniame ragelyje ir ant pagaliuko. Skonių asortimentas labai platus.
„Pieninės ceche pagaminamas pagrindinis ledų mišinys iš pieno, grietinėlės, cukraus ir kitų ingredientų. Paskui tas mišinys patalpinamas į talpas esančias ledų ceche. Ten mišinys šaldomas ne mažiau šešias valandas. Kai ledų mišinys subręsta, patenka į šaldiklį – gaunama minkšta ledų masė, kuri supilstoma į vaflinius puodelius ar ragelius“, – apie ledų gamybos procesą pasakojo V. Packevičius.
Paklaustas, kodėl įmonė ledų cechą sumanė įrengti būtent Alytuje, „Rivonos“ Alytaus pieninės padalinio vadovas sakė, kad miestas nuo seno garsėjo savo ledais, kurie buvo gaminami senoje pieninėje Kauno gatvėje, be to, čia įmonė turėjo tinkamas patalpas.