Alytaus kebabinės turi naują konkurentą: dar viena jų atsidarė miesto centre. Nors pasiūla padidėjo, greito maisto mėgėjai turėtų rinktis atidžiai. Praėjusią savaitę vienos kebabinės veiklą dėl įvairių pažeidimų teko sustabdyti.
„Kioske įsikūrusios kebabinės veiklą sustabdėme praėjusios savaitės pabaigoje, prieš pat savaitgalį. Kebabinėje buvo rasta temperatūros režimų reikalavimų pažeidimų, buvo neįmanoma nustatyti padažų atsekamumo: kur jie buvo pagaminti ir panašiai“, – sakė Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Romas Černius.
Norėdama tęsti veiklą, Ulonų gatvėje veikusi kebabinė privalės pašalinti visus rastus pažeidimus. Tuomet, vadovui parašius prašymą, Alytaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atvyks patikrinti, ar pažeidimų nebeliko, ar sąlygos atitinka reikalavimus.
Pastaruoju metu nebedirba ir Pirmajame Alytuje, prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje veikęs kebabų kioskas.
Kad ir kiek kebabinių užsidarytų, panašu, alytiškiai be kebabų neliks. Gyventojų skoniui bandys įtikti neseniai S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje įsikūrusi kebabinė.
„Šiais laikais niekuo per daug nenustebinsi, kebabinių Alytuje nemažai. Lenkijoje susipažinau su turku, kuris kebabus gamina jau 17 metų ir žino, koks turėtų būti jų tikrasis skonis. Taip kartu su juo ir sumanėme įkurti kebabinę Alytuje“, – sakė naujos kebabinės vadovas Gintautas Andruškevičius, teigęs, kad pirkėjai kebabus giria.
Prieš atidarant kebabinę, ją patikrina ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba. Jei maisto gaminimo sąlygos atitinka reikalavimus, kebabinei išduodamas maisto tvarkymo subjekto pažymėjimas. Vėliau kebabinės tikrinamos kartą per metus, o gavus skundą ar informaciją apie apsinuodijimų protrūkį – nedelsiant.