Tarp įvairių vaškų ir plaukų šalinimo produktų vienas iš pagrindinių prabangios vaško procedūros ingredientų yra vaško konsistencija, kai jis liečiasi su oda. Tobula vaško konsistencija ne tik būtina norint pašalinti visus nepageidaujamus plaukelius, bet ir lemia, ar seansas klientui bus pakankamai malonus, kad depiliacija vašku taptų įpročiu. Visų pirma vaško konsistencija lemia, kiek pastangų reikės įdėti, kad procedūros metu pasiektumėte laukiamų rezultatų.
Tiek kietasis, tiek minkštasis kūno vaškas turi pasiekti tam tikrą temperatūrą, kad įgautų reikiamą konsistenciją ir užtikrintų tokį glotnumą, apie kokį svajoja jūsų klientai. Ištirpęs vaškas turi būti tam tikro klampumo, kad priliptų prie plaukelių. Dėl to ideali vaško konsistencija yra sirupo konsistencija, panaši į skysto medaus konsistenciją.
Kaip pasiekti idealią vaško konsistenciją
Prieš sutelkdami dėmesį į vaško konsistenciją, turite žinoti, koks vaškas geriausiai tinka kiekvienam seansui. Kietasis vaškas veiksmingesnis mažose vietose (pavyzdžiui, viršutinės lūpos ar bikinio srities), juo lengviau šalinti trumpesnius plaukelius, o minkštasis vaškas puikiai tinka šalinti plaukelius jautriose vietose ir didesniuose odos plotuose. Šiek tiek lipnios tekstūros minkštieji kūno vaškai yra tinkamiausias būdas atlikti braziliško vaško procedūras.
Daugelis minkštojo ir kietojo vaško skirtumų iš tikrųjų atsiranda dėl to, kokią konsistenciją įgauna kiekvienas iš jų po kaitinimo. Štai kodėl kietąjį vašką galima pašalinti be juostelių, o minkštąjį vašką, tepant ant odos, reikia ištempti plonais sluoksniais. Tobulos vaško konsistencijos paslaptį lemia keli žingsniai, pradedant tinkamu dėmesiu instrukcijoms, kurios pateikiamos ant kiekvieno vaško gaminio pakuotės. Be to, yra konkrečių priemonių, kurias bus lengviau nustatyti eksperimentuojant su įvairių rūšių vašku. Štai ką turite žinoti:
Minkšti vaškai tepami 30-40 °C temperatūroje ir užtrunka apie 20 minučių, kol pasiekia optimalią temperatūrą. Kietieji vaškai paprastai kaitinami apie 30 minučių, o jų temperatūra yra 37-45 °C Jei naudojate didelį kiekį vaško, jį gali tekti kaitinti šiek tiek ilgiau.
Naminiai kaitinimo būdai nėra negirdėti, tačiau jie kelia riziką, kai atsižvelgiama į tobulos vaško konsistencijos svarbą. Mikrobangų krosnelės ir viryklės garsėja tuo, kad vaškas įkaista netolygiai, todėl tam tikros vaško dalys gali būti per karštos, kad liestųsi prie odos, o kitos tinkamai neprilimpa. Profesionalus vaško šildytuvas gali padėti išvengti netvarkos ir užtikrinti klientams priimtiną temperatūrą. Galite peržiūrėti įvairius aukščiausios kokybės vaško šildytuvus, skirtus visų rūšių vaškui. Taip įsigysite įrenginį, kuris padės išgauti tobulą konsistenciją kiekvienos vaško procedūros metu.
Gurmaniško vaško konsistencija
Kietieji vaškai šalinami be juostelės, todėl juos reikia paskirstyti ant odos storesniais sluoksniais, neprarandant elastingumo. Tai ypač svarbu, nes vašką reikės ištraukti už nedidelės prie odos nepritvirtintos dalies. Optimalios temperatūros kietasis vaškas paprastai būna tirštų dažų konsistencijos. Jei jo konsistencija tampa pernelyg vandeninga ir skysta, vadinasi, vaškas perkaitintas.
Tose vietose, kur plaukai per tankūs arba šiurkštūs, reikia šiek tiek storesnio vaško. Tai ypač pasakytina apie kietąjį vašką, nes jis skirtas supaprastinti darbą dirbant su šio specifinio tipo plaukais.
Prieš tepdami vašką klientui, užtepkite šiek tiek vaško ant nedidelio odos plotelio, kad įvertintumėte jo konsistenciją. Kai jo konsistencija tinkama, vaškas lengvai slysta oda. Kai vaškas yra per daug kietas ir nesisklaido sklandžiai, gali tekti jam skirti daugiau laiko, kad įkaistų. Išbandydami nedidelį kiekį vaško ant savęs taip pat galite patikrinti, ar vaško temperatūra yra saugi.
Jei vaškas perkaitęs, geriausia pradėti nuo nulio, nes natūrali vaško cheminė sudėtis jau buvo pažeista.