Guliašas su vos įžiūrimais mėsos gabaliukai, o daugeliui – tik jo skystimas be mėsos, daržovių ir duonos. Tokius pietus pirmadienį gavo Dainų šventėje dalyvaujančių alytiškių kolektyvas. Tiesa, papietauti pavyko ne visiems, nes maisto nebeliko. Kasmet į šventes vykstantys alytiškiai teigė, kad toks maitinimas pasitaikė pirmą kartą.
Pirmadienį viešojoje erdvėje pasipylė Dainų šventės dalyvių skundai dėl abejotinos kokybės maisto ir porcijų stokos. Paaiškėjo, kad žmonių nusiskundimai pagrįsti.
Antradienį Valstybinė ir maisto tarnyba paskelbė informaciją, kad pastarosiomis dienomis gavus keletą nusiskundimų dėl maitinimo Dainų šventėje, buvo atliktas tyrimas. Skunduose nurodyti faktai pasitvirtino. Maistą tiekiančiai įmonei uždrausta tiekti nekokybiškus patiekalus šventės dalyviams.
Kaip informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, pirmadienį vyko skubus Dainų šventės organizatorių pasitarimas, kurio metu Vilniaus VMVT pristatė dalyvių maitinimo situaciją. Pasak inspektorių, dalyvius maitinanti įmonė įpareigota nedelsiant pašalinti nustatytus trūkumus ir užtikrinti, kad aprūpinimas maistu būtų vykdomas tinkamai.
Šiuo metu Dainų šventėje esantys alytiškiai tikisi, kad situacija pagerės, nes kol kas ji nedžiuginanti.
„Atvykome liepos 1 dieną. Gavome vakarienę – kugelį. Pavalgėme visai neblogai, tačiau kitą dieną situacija pasikeitė. Pietų laukėme dvi valandas, nors skubėjome vykti į kitą stadioną repetuoti. Tik mažoji dalis mūsų jaunimo gavo normalias guliašo porcijas, kur plaukiojo keli mėsos gabalėliai. Viena mergaitė valgyti nepanoro, nes maiste rado plauką. Kitiems neliko nei bulvių, nei daržovių, tik skystas guliašo padažas. Na, o kai kas liko visai pietų nevalgę, nes neužteko porcijų“, – apie pastarųjų dienų maitinimą Dainų šventėje pasakojo Alytaus jaunimo centro šokių studijos „Rūta“ choreografijos mokytoja Rūta Mekišaitė.
Alytiškė teigė, kad jaunimas turėjo savo užkandžių, tad alkani neliko ir laukė vakarienės, kurios metu gavo maltinukų su ryžiais ir agurkų griežinėliais.
Antradienį kolektyvas iš Alytaus gavo ir pusryčius, ir pietus. Tiesa, rūgštynių sriuboje bulvių ar kiaušinių rasti buvo sudėtinga.
„Svarbiausia, kad likome pavalgę, nors ir šiandien girdėjau, kad porcijų liko ne visiems. Kas suspėjo, tas suspėjo. Nesame išrankūs, tačiau elementarus maitinimo organizavimas turėtų būti. Niekada ankstesniais metais su panašia situacija susidurti neteko“, – sakė šokių mokytoja.