Kebabinių gausa garsėjančio Alytaus laukia netradicinis renginys – kebabų degustacija. Neįprastoje vietoje ir neeilinę dieną – per šventą Valentiną, prie Gulbynės ežerėlio saulei leidžiantis. Tokio sumanymo autorė alytiškė Raminta Sališiūtė ir jos draugas nesitikėjo, kad jų pasiūlyta pramoga sulauks tokio susidomėjimo.
„Vieną vakarą su draugu prie Gulbynės kramsnojome kebabus ir besikalbant sugalvojome, kad čia būtų galima surengti kebabų degustaciją. Iš pradžių ši mintis buvo daugiau juoko forma, pakalbėjome, pasijuokėme ir tiek. Bet vėliau pagalvojau, kodėl gi to nepadarius iš tikrųjų? Ne paslaptis, kad kebabai yra populiarūs, ypač tarp jaunimo. Tikslas – ne tik paskanauti, bet ir susiburti, pabendrauti“, – pasakojo 25 metų R. Sališiūtė.
Moteris apie savo sumanymą paskelbė socialiniame tinkle. „Šv. Valentino dieną, prie Gulbynės, saulei leidžiantis romantiškai degustuosime kebabus su savo antromis pusėmis bei artimiausiais draugais. Kebabų bus galima įsigyti artimiausiose kebabinėse, nepamirškite kolos ir servetėlių“, – skelbiama prie informacijos apie renginį.
Socialiniame tinkle galima matyti, kad pasiūlymu Valentino dieną praleisti netradiciškai jau susidomėjo daugiau kaip 6 tūkstančiai žmonių. Dar virš 700 nurodė, kad renginyje dalyvaus.
Kaip teigė alytiškė, rengiant kebabų degustaciją, kartu norima įnešti daugiau gyvybės ir prie Gulbynės ežerėlio, kuris kartais būna šiek tiek užmirštas.
„Manau, kad į renginį susirinks nemažai žmonių. Daug mano draugų, pažįstamų sakė, kad mintis įdomi ir žadėjo dalyvauti. Aš ir pati be abejonės atvyksiu. Alytuje pasigendu viešų, atvirų renginių, kur susiburtų daug žmonių ir visi galėtų smagiai praleisti laiką kartu“, – sakė R. Sališiūtė.
Tad visi mylintys ir mylimi, mėgstantys kebabus laukiami vasario 14 d., 17 val., prie Gulbynės ežerėlio. Kas nevalgo mėsos, siūloma paeksperimentuoti, vegetariškus kebabus pasigaminti patiems ir taip pat dalyvauti renginyje.