Pažaislyje įvyko 21-oji sveiko maisto šventė, sulaukusi beveik 1000 svečių ir lankytojų. Šventės tema „Vakarėlių užkandžiai“ suintrigavo daugelį sveikos gyvensenos šalininkų ir gurmanų, o Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas“ komandos paruošti patiekalai sužavėjo ne tik šventės lankytojus, bet ir komisijos narius.
Maisto įvairovė galėjo nustebinti ir daug mačiusius skanautojus – nuo vegetariškų ikrų, burokėlių torto iki raugintų pupų. Teminių stalų konkurse dalyvavo 13 komandų iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Marijampolės, Elektrėnų, Birštono. Komandos pristatė daugiau nei 100 įvairiausių vakarėliams tinkamų patiekalų.
Dzūkai už originalius užkandžius buvo įvertinti diplomu ir dovanomis. „Smagu, kad mūsų komandos pastangas įvertino komisija, bet labiausiai džiugino tai, kad visos šventės metu prie mūsų stalo gausiai būriavosi lankytojai, norėdami paskanauti originalių, skanių ir sveikų užkandžių, tirpstančių burnoje“, – sakė klubo vadovė Jūratė Marčiulaitienė.
Kiekvienas šventės lankytojas galėjo paragauti ir gauti jam patikusio patiekalo receptą, pabendrauti su konkurso dalyviais. Konkursiniam stalui alytiškiai pateikė net aštuonis patiekalus: vegetarinius ikrus, medaus ir levandų gėrimą, aštrų burokėlių užkandį, bananų duoną, grybų paštetą, varškės-sėlenų duonelę, obuolių užkandį su riešutų sviestu ir cukinijų užkandį. Vakarėliui skirtus patiekalus pagamino klubo „Ryžtas“ narės Danguolė Černiauskienė, Eugenija Kaminskaitė, Rima Mickevičienė ir J. Marčiulaitienė.
Prie sveikuolių komandos šiemet prisijungė ir žinomi sveikos gyvensenos lektoriai: mitybos specialistės Vaida Kurpienė ir Raminta Bogušienė, treneris Ignas Bakėjus, vegetarizmo Lietuvoje pradininkė Ksavera Vaištarienė. Salės buvo sausakimšos. Ypatingų ovacijų ir susidomėjimo sulaukė Lietuvos sveikuolių sąjungos garbės narės, chemijos mokslų daktarės Ksaveros Vaištarienės paskaita, kurioje laimingiausia Lietuvos moterimi save įvardijanti lektorė pasakojo apie būdus, leidžiančius atsikratyti vaistais nepagydomų ligų.
200 šventės lankytojų ir konkurso dalyvių turėjo galimybę dalyvauti restorano „Monte Pacis“ ruoštame sveiko maisto vakarėlyje, klausytis žmogaus orkestro Sauliaus Petreikio koncerto, skanauti specialiai šventei pagaminto restorano „Holigans“ meistrų torto su burokėliais ir avietėmis.