Artėja viena gražiausių pavasario švenčių – Velykos, į vienus namus, prie vieno stalo sukviečiančios visus artimuosius. Kuo juos pavaišinti, nustebinti, ką netikėto ir skanaus patiekti? „Dzūkijos dvaro“ meistrai siūlo išbandyti gardžios „grikinės bobos“ receptą. Iškeptą „bobą“ galima valgyti su trintomis uogomis, vaniliniu padažu.
„Grikių bobai“ reikės:
370 g obuolių
6 kiaušinių
200 g cukraus
10 g vanilinio cukraus
250 g sviesto
3 g druskos
50 g miltų
250 g grikių miltų
120 g lazdyno riešutų
0,8 g kepimo miltelių
400 g šokoladinio glajaus
Kaip gaminti?
Kiaušinio tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai išsukami kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sviestu. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į trynių masę sudedami miltai, grikių miltai, kepimo milteliai, druska. Sudedami kapoti lazdyno riešutai, išplakti kiaušinių baltymai ir nulupti, burokine trintuve sutarkuoti obuoliai. Viskas gerai išmaišoma ir dedama kepti į kekso formą. Kepama 160 C temperatūroje 1 valandą. Iškeptą grikinę bobą reikia atvėsinti, užpilti šokolado glajumi ir apibarstyti karamelizuotais riešutais.