Savaitgalį norisi kažko lengvo, paprasto ir greitai paruošiamo? Tiems, kam pabodo įprastai paruošta silkė „Dzūkijos dvaro“ virtuvės meistrai dalinasi virtuvės paslaptimis, siūlo atrasti kitokį skonių derinį ir išbandyti naują receptą.
1 porcijai reikia:
Bulvės 80 gr
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 8 gr.
Silkės filė 90 gr.
Grūdėtoji varškė 10 gr.
Filadelfijos sūris 10 gr
Druska, pipirai pagal skonį
Bulves sutarkuojame šiaudeliais (specialia tarka), įdedame miltus, įberiame šiek tiek druskos, pipirų, viską išmaišome, formuojame blynelius ir kepame įkaitintoje keptuvėje. Kol blyneliai kepa pasiruošiame Filadelfijos sūrio kremą. Imame grūdėtą varškę ir ją sumaišome su Filadelfijos sūriu. Pasiruošiame silkės filė, ją supjaustome nedideliais gabalėliais. Iškeptus blynelius, dedame į lėkštę, ant blynelių uždedame Filadelfijos sūrio kremą ir ant viršaus dedame silkės gabalėlius.
Skanaus!