Alytaus centre esančios kebabinės bendrasavininko Hakano žmona Jurgita, pora metų gyvenusi Turkijoje, ten išmoko pagaminti ir turkiškų patiekalų. „Turkų virtuvė daug turtingesnė nei lietuviška, tačiau mūsų šalyje gaminti turkiškus patiekalus yra sudėtinga, nes čia nėra daugybės reikalingų ingredientų, daržovių“, – pasakojo Jurgita.
Iš Žemaitijos kilusi, pora metų su šeima Turkijoje gyvenusi ir prieš keletą mėnesių į Alytų su šeima atsikrausčiusi moteris sakė, kad vyrui ne tik versle svarbus maisto skonis ir kokybė, bet ir namuose.
Hakan, kaip ir dauguma turkų, nevalgo kiaulienos, tačiau jis su malonumu valgo bulvių plokštainį su grietine.
Šiam savaitgaliui Jurgita AlytusPlius.lt skaitytojams siūlo išbandyti kitaip pagamintus ryžius ir paragauti turkiško ryžių garnyro, kurį Turkijos gyventojai dažnai įtraukia į savo mitybos meniu.
Reikės:
130 g smulkių, ryžių formos makaronų;
500 g plikytų ryžių;
Aliejaus kepimui;
1 arbatinio šaukštelio druskos;
1 šaukto sviesto;
3 stiklinės vandens.
Paruošimas:
Į keptuvę įpilti aliejaus, kad apsemtų dugną. Jį įkaitinti ir supilti makaronus. Kepti juos tol, kol jie apskrus ir taps rusvos spalvos.
Tada vandeniu nuplauti ryžius. Supilti juos į apskrudusius makaronus, įberti druskos ir kepinti tol, kol nugaruos nuo ryžių išsisunkęs vanduo. Tada įdėti sviesto.
Kepti tol, kol ryžiai ims kibti į gumuliukus. Supilti vandenį, lengvai viską pamaišyti ir laukti, kol užvirs. Sumažinti ugnį ir uždengus dangčiu virti, kol keptuvėje nebus vandens.
Paruoštus ryžius galima valgyti su mėsos patiekalais, įvairiais padažais, daržovėmis. Skanaus!