Truputį pavytusios daržovės – bene geriausia priemonė Velykų stalui papuošti. Tik prie tų daržovių pirmiausia reikia kantriai ir kūrybingai peiliu pasidarbuoti.
Alytaus rajono, Eičiūnų kaimo bendruomenės narė Nijolė Korzikienė, puikiai įvaldžiusi įmantraus daržovių pjaustymo meną, maistą puošia rožių bei ramunių žiedais, kuriuos galima išpjauti kone iš kiekvienos daržovės.
„Aštuonerius metus dirbau restorane. Ten ir išmokau, kaip dekoruoti maistą įvairiausiomis daržovėmis bei vaisiais. Teko ir vestuvėms stalus ruošti. Reikia praktikos ir pjaustyti daržoves pavyks savaime. Ne visuomet pavyksta iš pirmo karto“, – pasakojo N. Korzikienė.
Moteris kiekvieną vaisių ar daržovę geba paversti puošmena: rožių žiedai iš ridikėlių, svogūnų, agurkų, morkų ar paprikų, gėlės lapai iš obuolio ar apelsino, ramunės žiedai iš virtų kiaušinių.
Tiesa, Nijolė prisipažino, kad norint gražiai išpjauti norimą papuošimą, reikėtų rinktis šiek tiek pavytusias daržoves. Taip jos būna lankstesnės.
Maisto puošybos elementų yra labai daug. Figūriniam vaisių ar daržovių pjaustymui skirtų įrankių – taip pat. Tačiau N. Korzikienė naudojasi įprastu, tradiciniu peiliu.
Pabandykite ir Jūs!