Dar neseniai Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba skelbė, kad pirkėjai, nusipirkę sveikatai kenksmingo prancūziško sūrio, gali jį grąžinti ir atgauti sumokėtus pinigus. Tą patį galima padaryti ir su rūkytų latviškų šprotų konservais „Goldfish“ .
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo pranešimą iš Lenkijos, rūkytų šprotų konservuose „Goldfish“ nustatytas beveik dvigubai didesnis nei leistina kancerogenų kiekis.
Šių šprotų gamintojas – Latvijos įmonė SIA „Gamma-a“ . Nesaugios partijos nr. – 14.11.12. Į Lietuvą 1 200 jų skardinių įvežė bendrovė „Rivona“.
Kenksminga sveikatai konservų partija prekiauti uždrausta, jie surenkami iš rinkos. Vartotojai, įsigiję minėtos partijos rūkytų šprotų „Goldfish“, gali juos grąžinti į prekybos vietas ir atgauti sumokėtus pinigus.
Praėjusiais ir šiais metais iš įvairių ES šalių gauta net 12 pranešimų, kad latviškuose šprotų konservuose nustatyta kancerogeninių medžiagų benzo pirenų ir policiklinių aromatinių angliavandenilių.
Moksliniais tyrimais įrodyta, kad policikliniai aromatiniai angliavandeniliai turi kancerogeninį poveikį žmonių sveikatai. Didelis jų kiekis dėl aplinkos užterštumo dažniausiai susidaro žuvyje rūkymo ar kaitinimo metu, kai sudaromos palankios sąlygos tiesioginiam sąlyčiui su degimo produktais.