Laura Garšvaitė kartu su alytiške Jurgita Mickevičiene jau treji metai kaip vysto prieskonių ir maisto pagardų gamybos verslą. Moterys iš privačiame ūkyje užaugintų daržovių ir prieskoninių žolelių gamina prieskonių mišinius, padažus, kitus gaminius.
L. Garšvaitė teigia, kad tiek dirbant, tiek užsiimant visuomenine veikla yra sunku save realizuoti. „Kartu su darbo patirtimi ateina ir supratimas, kaip siekiant tikslo turėti nuoširdžiai ir vieningai dirbančią komandą, kuri turėtų bendrą viziją. Man visada buvo labai svarbu dirbti motyvuotai, atsakingai, užtikrintai, žinoti, kad einu teisinga kryptimi“, – dalijosi mintimis pašnekovė. Toks požiūris ir teisingos mintys apie darbą paskatino pradėti dirbti savarankiškai ir sukurti savo verslą.
Idėją įkurti „Piprės ūkį“ kilo L. Garšvaitei. „Tėtis keliaudamas po Gruziją susižavėjo ten gaminamu aštriu padažu. Jam grįžus, mums kilo mintis – patiems pasigaminti tėtės ragautą padažą. Pabandėme ir pavyko. Sulaukus pagyrų iš giminaičių ir draugų rato, kilo idėja – pradėti gaminti šeimos mėgiamą maisto pagardą pardavimui“, – padažo „Gardžika“ sukūrimo istorija pasidalijo verslininkė.
Lietuvoje parduodamos aitriosios paprikos, kurios yra vienas pagrindinių padažo „Gardžika“ ingredientų, labai brangios, todėl nusprendėme jas auginti nuosavame ūkyje“, – apie „Piprės ūkio“ įkūrimą pasakojo L. Garšvaitė.
Dabar ūkyje auginamos prieskoninės žolelės, per dvidešimt dvi aitriųjų paprikų rūšys, kitos daržovės, kurios naudojamos parduodamų prieskonių ir maisto pagardų gamybai. „Savo ūkyje daržoves ir žoleles auginame nenaudodami jokių cheminių trąšų, taip pat nenaudojame cheminės augalų apsaugos“, – teigia L. Garšvaitė.
„Mūsų parduodami produktai negaminami masiškai, todėl ir juos parduodami nesiorientuojame į didžiuosius tinklus. Piprės ūkio“ gaminiai – tai vienetiniai produktai, skirti konkrečiam klientui“,- teigia verslininkė.
www.avu.lt