Kaip pasigaminti patį skaniausią mėsainį, kokius ingredientus naudoti, kaip paruošti mėsą. Į visus šiuos klausimus atsakė Alytuje viešėjęs jauniausias Lietuvos šefas. Mėsainius, pagardintus šviežiomis daržovėmis, įvairiausiais sūriais ir prieskoniais, jis mokė gaminti labai neįprastoje vietoje – Alytaus aerodrome.
Ypatinga aerodrome tvyranti aura, už nugaros stovintys lėktuvai, geras oras maisto gaminimo sesijos dalyvius nuteikė itin pakiliai. Vieni pjaustė daržovės, kiti plėšė salotų lapus, tretieji ruošė padažus, tačiau visi sutartinai klausė trylikamečio Deivido Latyšovič nurodymų. Pats virtuvės šefas kaparėlius, česnakus, mėsą smulkino taip, lyg būtų įgudęs virtuvės asas.
Tačiau trylikametis berniukas specialių maisto gaminimo kursų niekada nelankė, o viską išmoko pats, eksperimentuodamas namuose. Jis sakė, kad labiausiai mėgsta gaminti mėsą, jam tai daryti geriausiai ir sekasi.
Kodėl Alytuje? Kodėl mėsainiai? Maisto gaminimo sambūrio idėjos autorė alytiškė Ieva Valavičiūtė pasakojo visai atsitiktinai sugalvojusi dalyvauti bendruomenių iniciatyvų konkurse ir taip paskatinti savo kaimo (Likiškėlių k., Alytaus rajone) bendruomenę bendrauti, veikti, kurti.
Bendruomenių iniciatyvų konkurse „Mes – bendruomenė“ Likiškėlių kaimo bendruomenė užėmė antrąją vietą ir dabar kas dvi savaites organizuojamos smagioms maisto gaminimo sesijos „Šefas ant ratų“.
Trylikametis D. Latyšovič į Dūkijos sostinę atvyko pakviestas I. Valavičiūtės. Dvidešimtmetė ekonomiką ir politiką studijuojanti „Šefo ant ratų“ idėjos autorė I. Valavičiūtė sakė, D. Latyšovič matanti didelį potencialą. „Aš garantuoju, kad po kelerių metų jis bus vienas geriausių virtuvės šitoje srityje“, – sakė alytiškė ir pati mėgstanti gaminti.
Anot I. Valavičiūtės, Likiškėliuose gyvena daug iniciatyvių žmonių, kurie mielai renkasi į „Šefo ant ratų“ maisto gaminimo sesijas.
Kitos maisto gaminimo sesijos metu (kuri vyks Likiškėlių kaime) planuojama mokytis skirtingų šašlykų marinavimo receptų, atvažiuos virtuvės šefas iš Kauno.