Kvepiantys dzūkiški zrazai, bulviniai švilpikai su voveraičių padažu ir neįprastai skani grikinė boba. Šie patiekalai nustebino ir sužavėjo tarptautinio kulinarijos konkurso, vykusio Lenkijoje, komisijos narius, kurie aukštais balais įvertino lietuvišką virtuvę pristačiusią „Dzūkijos dvaro“ komandą. Ji namo grįžo iškovojusi pirmąją vietą.
Konkursas „Kaimynai prie stalo“ vyko Suvalkuose. Jo metu Lietuvos, Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos virėjai turėjo pagaminti po šimtą trijų nacionalinių patiekalų porcijų. Azarto ir adrenalino kupinas „Dzūkijos dvaro“ kolektyvas, kurį atstovauti Lietuvai konkurse paprašė Alytaus miesto savivaldybė, tapo nugalėtojais.
„Dzūkijos dvaro“ vadovė Giedrė Aldonienė džiaugėsi parsivežta pergale. „Konkurse buvo pristatytos keturios nacionalinės virtuvės. Renginio metu turėjome gaminti patiekalus, juos pateikti komisijai vertinimui, skanavimui, taip pat – vaišinti ir šventės dalyvius.
Kol vyko konkursas, Suvalkuose buvo siekiama rekordo – iškepti ilgiausią vėdarą“, – konkurso akimirkas prisiminė G. Aldonienė. Anot jos, iškepto vėdaro ilgis buvo apie 300 metrų. Rekordiniam vėdarui paruošti buvo panaudota 500 kg bulvių, 50 kg žarnų, 100 kiaušinių, pipirų, druskos ir pieno.
Pirmą kartą Suvalkuose organizuotame renginyje pasirodė ir Alytaus miesto liaudies meno studija „Dainava“, informaciją apie Dzūkijos regioną platino Alytaus turizmo informacijos centro darbuotojai.
Kartu su alytiškiais šiame renginyje savo šalies kultūrą, lankytinas vietas ir kulinarinį paveldą pristatė Gardino (Baltarusija), Černiachovskio (Kaliningrado sritis) meno kolektyvai, virėjai ir turizmo srities darbuotojai.