Pivašiūnuose, Alytaus rajone, gyvenanti Marytė Jegelevičienė, garsėjanti savo ruošiamomis varškės spurgomis, dalijasi receptu su AlytusPlius.lt skaitytojais.
Ingredientai:
1 kg varškės (varškė natūralaus rūgštaus pieno);
8 kiaušiniai;
2 arbatiniai šaukšteliai sodos;
žiupsnelis druskos;
1 stiklinė cukraus;
pora šaukštų degtinės;
miltai.
Varškė gerai ištrinama į vientisą masę. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Gerai išplakami baltymai (į baltymus įdedama šiek tiek druskos) ir atskirai išplakami tryniai. Stiklinė cukraus padalinama per pusę. Cukrus lygiomis dalimis supilamas į baltymus ir į trynius. Į varškę įdedami 2 arbatiniai šaukšteliai sodos ir gerai išmaišoma.
Į varškę supilami kiaušinių baltymai ir tryniai. Pabaigoje dedami miltai ir švelniai ranka minkoma į vientisą masę. Miltų dedama tiek, kad tešla būtų puri, bet nebūtų per kieta. Būtinai į tešlą reikia įpilti porą šaukštų degtinės, kad verdant riebaluose tešla jų „negertų“.
Daryti spurgas reikia suvilgius rankas vandeniu ir dėti į verdančius riebalus. Riebalų mišiniui reikia vienos dalies aliejaus, dviejų dalių naminių kiaulės riebalų. Virti, kol gražiai paruduos.
Skanaus!
Turite savo mėgstamo patiekalo receptą ar idėją savaitgalio pietums? Pasidalinkite!